Beneficiile ceaiului de mentă

Menta este folosită pe scară largă atât pentru tratarea afecțiunilor la nivelul apartului digestiv, cât și în cosmetică sau în gastronomie. Însă este extrem de important să știm cum trebuie folosită, pentru că în anumite situații poate să fie toxică.

De exemplu, uleiul volatil de mentă nu se adminitrează NICIOADATĂ la copii și femei însărcinate, deoarece prin compoziția lui poate determina la copiii mai mici de 2 ani spasm glotic. De altfel și frunzele proaspete pot fi toxice prin prezența uleiurilor eterice, de aceea este recomandat să fie folosită sub formă de infuzie sau pentru uz extern.

Prin compoziția sa, menta are acțiune coleretic-colagogă, antispatică,antiemetică, antidiareică, dar și acțiune antifungică.

În urma acestor acțiuni, ceaiul de mentă este benefic în stări de flatulență, tulburări digestive sau în dizenterii fermentative. Pentru acțiunea antiemetică, infuzia de ceai de mentă trebuie administrată rece, cu 30 minute înainte de masă. De altfel, infuzia cu mentă poate să amelioreze migrenele de intensitate medie.

Iar în domeniul gastronomiei ne bucură papilele gustative atunci când consumăm o limonadă răcoritoare cu mentă sau un smoothie.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: