Cum renunțăm la zahăr?

Dacă printre planurile pe care le ai pentru anul acesta se numără și renunțatul la zahăr, dar totuși lupta cu dependența de dulciuri este greu de câștigat, vin în ajutorul tău cu câteva ponturi și alimente care te pot ajuta să nu mai poftești la zahăr.

Să începem cu cel mai clasic exemplu, atunci când ieși în oraș și nu te poți abține să nu răsfoiești puțin meniul și la capitolul deserturi, până să ajungi acolo, poți să îți comanzi un ceai de lemn dulce, vei vedea cum dispare pofta de dulce.

Când vine vorba de renunțat la dulce, nu este obligatoriu să renunțăm definitiv la ciocolată, dar atunci când ajungem la raionul cu ciocolată ar trebui să punem în coș o ciocolată cu 85% sau chiar 99% cacao, după o bucățică, maxim două, veți observa cum dispare nevoia de a mânca ceva dulce.

Un alt pont pe care ți-l pot oferi este să apelezi la cartofii dulci, tocmai pentru că sunt dulci te pot ajuta să-ți stăpânești pofta de a mânca dulciuri. Unși cu puțin ulei de cocos și băgați la cuptor îi putem considera desert.

Dar cel mai important sfat pe care ți-l pot oferi este să introduci gustările între mese, ține tot timpul lângă tine, acasă, la birou sau chiar în poșetă, un fruct sau un mix de nuci și alune, și atunci când simți nevoia să manânci ceva apelează la profiziile pe care le ai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: