Menținerea unui colon sănătos

Pentru a ne recăpăta starea de sănătate trebuie să respectăm câteva reguli nutriționale referitoare la alimentele pe care le consumăm, cantitățile consumate și modul de preparare. Aceste reguli ne vor ajuta în menținerea unui colon sănătos.

Regula proporțiilor: această regulă poate face minuni pentru sănătatea noastră. Organismul uman este alcătuit din proporții adecvate de elemente minerale. Această regulă ne spune că trebuie să consumăm 6 legume, 2 fructe, un produs cu amidon și proteine. Consumând alimentele potrivite în proporții potrivite, progresele se vor observa în fiecare zi.

Regula diversității: această regulă îi asigură organismului nostru toate elementele de care are nevoie. Această diversificare trebuie să o facem zilnic și săptămânal.

Regula alimentelor naturale: în toată lumea există culturi de legume, livezi de fructe și culturi de cereale, de ce am vrea să alegem din supermarket produsele conservate care au adaos de sare, zahăr, coloranți și conservanți, toate aceste adaosuri afectându-ne organismul. Pentru un consum de alimente pure, trebuie să spălăm foarte bine fructele și legume deoarece pot conține urme de pesticide sau pot fi stropite cu substanțe chimice.

Regula alimentelor crude: alimentele crude reprezintă cea mai bună sursă de enzime naturale necesare organismului, pe lângă vitamine și minerale. În timpul procesului de gătire, temperaturile ridicate distrug aceste enzime. De altfel, în formă crudă legumele și fructele sunt și surse de fibre.

Regula moderației: atunci când consumăm alimentele în exces în organism se produc dezechilibre, acestea conducând la obezitate. Dacă sunteți o persoană supraponderală și vreți să slăbiți, nu trebuie să reduceți brusc aportul, trebuie să renunanți treptat la câte puțin din fiecare, puțin din carbohidrați, din proteine, legume și fructe până ajungeți să consumați o porție moderată.

 Regula echilibrului acido-alcalin: alimentele alcaline trebuie consumate în proporție de 80% pentru a neutraliza reziduurile acide produse în organism.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: