Beneficiile micului dejun

Adesea aud oameni în jurul meu care spun că nu pot mânca dimineața, totodată acești oameni spun că vor să adopte un stil de viață sănătos. Micul dejun este primul pas pentru începerea unui stil de viață sănătos, va fi greu la început pentru persoanele care nu au acest obicei, dar cu mese ușoare și care necesită timp puțin de pregătire vor începe să adopte un stil de viață echilibrat.

Impactul pe care îl are asupra organismului nostru ar trebui să reprezinte un motiv în plus să încercăm să adoptăm acest obicei. În primul rând ne ajută la menținerea unei greutăți corporale optime și are efecte foarte bune asupra metabolismului.

Pentru început, până vă obișnuiți puteți începe cu un iaurt cu nuci și fructe, un smoothie care vă oferă un plus de energie și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. După câteva zile veți vedea cum organismul dumneavoastră se obișnuiește și începe să ceară singur micul dejun.

Pentru un mic dejun care să ne ajute să ne mențin greutatea optimă, putem opta pentru un sandwich cu pâine integrală, ou fiert, salată verde și roșii (sau orice alte legumere preferați), un astfel de mic dejun bogat în proteine ne va ține departe de senzația de a vrea să ronțăim ceva în permanență.

Pentru sănătatea tranzitului intestinal este important să consumăm fibre, astfel putem introduce la micul dejun semințe de chia, fulgi de ovăz sau fructe.

Veți observa cum, în câteva zile organismul se schimbă complet, veți avea mult mai multă energie, iar oboseala începe să dispară. Este nevoie doar de puțină ambiție și dorință pentru adoptarea unui stil de viață sănătos.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: