Căderea părului

Un păr sănătos și strălucitor este dorința oricărei doamne și doamnișoare. Adesea cădearea părului sau un asptect neplăcut, conduce la stres, care mai mult agravează problema sau chiar lipsa încrederii în noi, dorința arzătoare de a face ceva în această privință, de a avea un păr ca în reclame.

Fiziologic, mai mult de 80% din firele de păr se află într-o continuă creștere, iar căderea părului este o etapă normală a organismului. Cu toate acestea, poate reprezenta o problemă, dar pentru a acționa în acest scop este important să depistăm cauza ca să știm ce măsuri să abordăm în tratarea ei.

Căderea părului poate fi influențată de mai mulți factori, de exemplu vârsta, dezechilibrele hormonale, cum ar fi cele din perioada sarcinii sau a menopauzei sau chiar factorul genetic poate reprezenta un factor important.

Un stil de viață sănătos ne poate ține la distanță de aceste probleme.

De exemplu, un aport suficient de Magneziu, care joacă un rol important în procesul de creștere și maturarea celulelor, poate să împiedice căderea părului, cele mai importante surse sunt nucile, legumele și pâinea integrală.

Un alt element care joacă un rol important în îngrijirea părului este Seleniu, pe care-l putem asimila din ouă, lapte, pește, ficat, cereale. NU este indicat să apelăm la suplimente alimentare cu Seleniu, decât după ce am efectuat niște analize și avem recomandare de la medic.

Vitamina A este esențială pentru ciclul de regenerare a celulelor, astfel un deficit de vitamina A scade procesul de regenerare și protejare a părului. De altfel și vitaminele din complexul B sunt esențiale pentru procesul de creștere și regenarare a părului.

Acidul folic reglează funcția glandelor sebacee, adică aspectul de ”gras” al părului, stimulează reconstrucția celulelor foliculare, adică are rol principal în prevenirea căderii părului. Cantități importante de acid folic se găsesc în legume verzi, în principal, mazăre, sparanghel, varză, dar și în sfeclă, fasole albă.

În concluzie, nu trebuie să dăm bani mulți pe tratamente de la salon, care de altfel pot să nu ne aducă beneficii pe timp îndelungat, dar un stil de viață sănătos ne poate aduce împliniri pe toate planurile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: