Ulei de cocos

În Sudul Asiei, arborele de cocos se mai numește și ”arborele vieții”, uleiul de cocos fiind cel mai apreciat ulei din lume. Până nu de mult, oamenii nu aveau încredere în proprietățile uleiului de cocos, era o raritate pe piață, dar în prezent este un ”accesoriu” obligatoriu pentru orice rutină de înfrumusețare sau chiar și în bucătărie.

Uleiul de cocos este bogat în nutrienți, precum: vitamina E, vitamina K, fier, acid lauric, Omega 6, dar și grăsimi saturate și nesaturate.

Principala calitate a uleiului de cocos este hidratarea, acesta se absoarbe rapid în piele, nu lasă aspect unsuros și oferă hidratare eficientă, când simțim și parfumul puternic pe care-l emană, nu prea vrem să mai apelăm la un alt produs de hidratare, nu? Totodată are efecte foarte bune și folosit ca demachiant, nu trebuie să ne mai agresăm tenul cu tot felul de ape micelare, soluții care conțin agenți tensioactivi sau șervețele demachiante.

Și acum să vă spun și marele secret, este eficient și pentru masajul anticelulitic. Amestecat cu 10 picături ulei esențial de grapefruit ajută la tonifierea pielii prin masaj circular în zona afectată.

Putem să-l folosim și pentru curățarea dinților, veți observa schimbări evidente după doar câteva folosiri, dinții sunt mai lucioși și mai albi, putem să-l asociem cu turmeric sau în cazul în care nu suportați gustul puțin picant al turmericului asociați cu bicarbonat de sodiu.

Pe lângă proprietățile dermatocosmetice, uleiul de cocos are și o acțiune puternică antimicrobiană, fiind eficient împotriva bacteriilor și virușilor. Cercetătorii au descoperit că este eficient în distrugerea a peste 50 de tipuri de ciuperci.

Eu am ajuns la concluzia că este bun la toate, îl folosesc și pentru călcâi crăpate, în timpul iernii pentru buzele crăpate de la vânt și frig, pe pielea iritată după epilat, nu-mi lipsește niciodată din casă.

Tu în ce fel folosești uleiul de cocos?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: