Frumusețe de la interior spre exterior

Pielea frumoasă, părul sănătos și unghiile sănătoase sunt definiția pentru o frumusețe naturală. Doamnelor și domnișoarelor de câte ori ați ajuns la capătul răbdării folosind toate tratamentele pentru îngrijire fără să apară rezultate? V-ați gândit că frumusețea exterioară este în strânsă legătură cu frumusețea interioară, iar strălucirea vine în urma unui stil de viață echilibrat?

Pe lângă îngrijirea din punct de vedere cosmetic este foarte important să-i aducem organismului un plus de beneficii prin alimente bogate în nutrienți.

O alimentație bogată în vitamine, minerale și proteine este esențială pentru un fir de păr sănătos de la rădăcină până la vârf, pentru niște unghii rezistente, fără să fie nevoie de unghii false și totodată pentru o piele sănătoasă este nevoie de o hidratare adecvată pentru a-și menține elasticitatea.

Pentru a beneficia de un aport suficient de vitamine și minerale trebuie să consumăm legume verzi, avocado, ouă și nuci pentru proteine și aminoacizi esențiali. Pentru îngrijirea pielii este bine să adăugăm pește în alimentație, iar lămâile sunt foarte bune pentru menținerea elasticității, dar este foarte important să nu uităm de hidratare pentru a scăpa de pielea uscată cu peteșii și aspect de tărâțe, astfel încercați să consumați cât mai multe sucuri de fructe și legume, ceaiuri și apă. Vitamina C, zincul și cupru sunt elemntele esențiale pentru menținerea pielii sănătoase.

În cazul persoanelor care fac sport regulat, îngrijirea pielii trebuie să reprezinte o prioritate, deoarece în timpul sportului cantitatea de apă eliminată prin transpirație este mai mare, deci trebuie suplimentat consumul zilnic de apă, iar transpirația este responsabilă și de apariția coșurilor pe față, spate sau gât, ceea ce impune folosirea unui prosop în timpul antrenamentului, dușul obligatoriu după programul de sport și folosirea unei creme ecran care ne ține la distanță de praf și bacterii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: