Aromaterapie. Uleiuri esențiale

Aromaterapia este o ramură a medicinei alternative care se bazează doar pe utilizarea plantelor și a uleiurilor esențiale.

Uleiurile esențiale sunt folosite atât în preparate dermatocosmetice, dar și pentru diferite efecte terapeutice.  Această cale de ”tratare” a început să fie din ce în ce mai folosită, în primul rând sunt ușor de utilizat, sunt plăcute la aplicare și au și un miros îmbietor.

Haideți să discutăm puțin despre modul în care pot fi folosite aceste uleiuri esențiale, proprietățile lor și beneficiile asupra organismului.

Principalul mod de aplicare este sub formă de masaj, în acest fel pătrunde în organism prin piele și plămâni. În timpul masajului, de fiecare dată când respirăm, inhalăm particulele de ulei esențial, astfel acestea ajung la plămâni și își exercită acțiunile.

Cele mai cunoscute efecte, și pentru care sunt utilizate în mod frecvent, sunt cele la nivelul psihicului, la nivel emoțional și mental, reprezentând o metodă eficientă de relaxare, de liniștire.

O altă modalitate în care pot fi utilizate, sunt băile aromaterapice, care ofeă relaxare, efecte foarte bune asupra pielii și atenuarea durerilor musculare. Pentru această metode este nevoie să adăugăm 4-6 picături ulei esențial în apa din cadă și să agităm puțin pentru a ajuta dizolvarea sau putem să adăugăm uleiul esențial în ulei de cocos, migdale și apoi să adăugăm în cadă.

Este foarte important să cunoaștem modul de utilizare al uleiurilor esențiale, astfel:

-niciodată nu trebuie înghițe

-nu se aplică direct pe piele (se amestecă cu un ulei bază: cocos,migdale, jojoba), aplicate direct pe piele pot produce iritații

-nu se aplică în zona ochilor

Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, de aceea este bine să cunoaștem modul de utilizare și să fim precauți la manevrarea lor pentru a avea rezultate optime. Nu uitați că trebuie doar să adăugați câteva picături ulei esențial într-un ulei bază și apoi să-l aplicați!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: