Alimente care pătează dinții

Pentru a avea niște dinți impecabili nu este sufiecientă doar igiena orală adecvată, deoarece frecvent venim în contact cu alimente care pot conduce la apariția cariilor, a petelor pe dinți sau chiar pot afecta forma dinților.

Pe primul loc în clasamentul celor mai dăunătoare alimente pentru dinți se află băuturile carbogazoase și dulciurile. Băuturile carbogazoase afectează smalțul dentar, acesta devenind mai poros, astfel fiind un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Dulciurile lipicioase, precum bomboane, caramele, jeleuri, se îndepărtează foarte greu de pe dinți, astfel conducând la apariția cariilor dentare. În cazul în care consumăm acest tip de produse este recomandat să ne spălăm pe dinți în maxim jumătate de oră după ce le-am consumat pentru a le putea îndepărta în totalitate.

Pe locul doi se află țigările, fiind o cauză des întâlnită în deteriorarea aspectului dinților. De ce fumatul pătează dinții? În primul rând fumatul scade secreția de salivă care este responsabilă de curățarea dentinei, iar în al doilea rând, nicotina conținută în țigări se depune pe dinți și oricât de mult ne-am spăla nu o putem îndepărta,  astfel formând placă bacteriană.

În categoria alimentelor care pătează dinții intră și cafeaua. Dar cum tuturor ne este greu să renunțăm la cafea, putem opta la o cafea fără zahăr, pe care să o bem în cantități cât mai mici, astfel încât să nu stea prea mult în cavitatea bucală.

În general băuturile colorate pătează dinții, vinul roșu, ceaiurile colorate. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: