5 greșeli pe care le facem dimineața

Știați că toate diminețile în care ați întârziat sunt rezultatul acțiunilor dumneavoastră? Modul în care ne începem dimineață are o influență importantă asupra zilei care urmează. Pentru a putea face o schimbare în această privință trebuie prima dată să fim conștienți de greșelile pe care le facem.

  1. Amânarea alarmei –reprezintă capul de listă pentru mai bine de jumătate din populație și totodată este și cel mai important factor care ne influențează decursul zilei. În primul rând prin anularea alarmei pierdem foarte mult timp și sărim peste câteva etape importante ale dimineții pentru a avea o zi cu reușite, să nu mai vorbim de faptul că somnul acela întrerupt de încă 5 alarme mai tare ne obosește, de aceea este din ce în ce mai greu să ne dăm jos din pat.
  2. Apa –poate fi cel mai bun prieten al dumneavoastră dimineața pentru că vă scapă de oboseală și somnolență, plus durerile de cap.
  3. Gadget-uri –deschizi ochii și primul lucru iei telefonul în mână și intri pe facebook sau instagram? Asta îți influențează ziua foarte mult, în primul rând ochii vor fi obosiți încă de la prima oră, iar în al doilea rând, inconștient te vei gândi la tot ce ai văzut sau citit pe rețelele de socializare fără să-ți lași puțin timp pentru tine, să-ți planifici ziua, să lași creierul puțin să mediteze.
  4. Micul dejun –din cauza lucrurilor enumerate mai sus rămâi fără timp pentru micul dejun care este cea mai importantă masă a zilei, chiar și în cazul în care ținem o dietă. Îți va lipsi energia și vor apărea și durerile de cap, dacă, după perioada de odihnă din timpul nopții nu-ți ajuți organismul să se încarce cu nutrienții de care are nevoie.
  5. Duș fierbinte –bineînțeles, nu trebuie să facem duș cu apă rece, dar apa fierbinte în primul rând conduce la deteriorarea stratului natural de protecție al pielii și totodată ne creează atmosfera de relaxare, nu prea ne ajută să ne trezim, pe când un duș puțin mai rece ne trezește și ne revigorează.

Vă propun să începeți cu pași mici să schimbați ceva în rutina dumneavoastră de dimineață și să observați cât de bine vă simțiți și cât de productivă poate să fie ziua atunci când a avut un început corespunzător.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: