Dieta cu sucuri

După fiecare perioadă solicitantă prin care trec, organismul meu cedează, nu mă mai pot concentra, orele de somn sunt din ce în ce mai multe, practic nu mai am energie deloc.  Ce fac în această privință? Introduc în regimul alimentar cel puțin o masă sub formă de suc sau smoothie. Asta nu mă ajută doar să scap de oboseală, ci îmi întărește și sistemul imunitar și nu apar kilograme în plus pe cântar.

Această metodă este foarte utilă și în cazul în care ați făcut excese din punct de vedere al alimentației și aveți senzația de ”greutate”, introducerea meselor sub formă de sucuri sau smoothie este o metodă foarte bună de detoxifiere.

Nu este indicat să ținem o cură doar cu sucuri, deoarcere prin stoarcere sunt distruse fibrele, ceea ce conduce la acumularea de mai mult zahăr în sânge și la constipație. Iar o dietă pe bază de sucuri nu ne oferă necesarul de proteine și grăsimi care sunt esențiale pentru organism. Dar un suc de fructe și legume sau un smoothie la micul dejun este foarte bun pentru a ne încărca de energie.

Pentru un plus de energie vă propun smoothie cu afine, zmeură, banane, lapte de cocos și mentă.

Dacă vreți ceva mai fresh puteți opta pentru un suc de citrice:  portocale, grapfuit, lamaie, mandarine.

Pentru un smoothie plin de nutrienți și vitamine adăugați legume cu frunze verzi, banană, mango, puțin coriandru și ghimbir.

Dacă îți dorești să scapi și de câteva kilograme încearcă sucul de rodie, care ajută la detoxifierea organismului.

Puteți de altfel să faceți un suc sau smoothie cu orice combinație de fructe vă plac.

Sucurile și smoothie-urile trebuie făcute din legume și fructe proaspete pentru o eficacitate cât mai bună, iar această cură trebuie ținută pentru o perioadă scurtă. Dacă vă doriți să slăbiți mai bine încercați să renunțați la anumite alimente și să faceți mai mult sport, dar nu încercați să consumați doar sucuri.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: