Afecțiuni urinare

Chiar dacă datele statistice arată că în ultimii 50 de ani morbiditatea din cauza afecțiunilor urinare a scăzut considerabil, acestea continuă să reprezinte o problemă tot mai mare în societate. Adesea se face confuzie între diferitele tipuri de afecțiuni ale aparatului urinar, ceea ce conduce la o tratatre neadecvată crescând posibilitatea de reapariție.

Cistita reprezintă inflamația vezicii urinare caracterizată prin senzația persistentă de a urina, senzație de arsură și usturime în timpul micțiunii. Totodată poate să apară durerea în zona pelvină.

Pielonefrita reprezintă o afecțiune inflamatorie de natură bateriană a bazinetului și parenchimului renal, popular reprezintă infecția urinară. Se caracterizează prin febră, în special seara, transpirații abundente, frisoane, stare de greață, dureri musculare și micțiuni neregulate.

Uretrita reprezintă inflamarea mucoasei uretrale caracterizându-se prin senzație de înțepătură , uneori chiar arsură în timpul micțiunii.

De cele mai multe ori evităm să mergem la medic pentru stabilirea unui dignostic, preferăm să alegem fitoterapia. În acest scop, cele mai bune produse pentru tratarea afecțiunilor urinare sunt cele pe bază de merișor, dar acestea sunt contraindicate femeilor însărcinate și copiilor mai mici de 12 ani. Administrarea ceaiului din frunze de merișor se face de 2-3 ori pe zi. În cazul administrării ceaiului de merișor este necesară alcalinizarea urinii care se poate realiza prin regim bogat în verdețuri, lapte sau cartofi.

De asemenea, ceaiul din frunze de strugurii ursului este un atiseptic urinar foarte bun. În cazul unei utilizări de lungă durată, urina se poate colora în verde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: