Ce ronțăim sănătos?

Ai și tu obiceiul de ”a ronțăi” ceva când te plictisești, te uiți la film sau lucrezi? Iată câteva idei cu ce poți înlocui chipsurile sau dulciurile atunci când nu îți este foame dar parcă totuși ai mânca ceva.

Ești un fan al sărățelelor, grisinelor sau covrigeilor? Te învăț un truc cum să te păcălești singur ca să renunți la acest obicei, în locul pungii de sărățele pune într-un bol 1-2 morcovi tăiați subțiri pe lungime, astfel ne potolim și foamea, luăm o gustare sănătoasă și cel mai important, scăpăm de obiceiurile nesănătoase.  Totuși, morcovii nu trebuie consumați în cantități excesive, deoarece sunt bogați în carotenoide și ne putem alege cu o culoare a tenului mai portocalie.

Când stai în pat la un film sau televizor, parcă ai mâca o pungă cu chipsuri? Ce ai spune dacă am reduce aportul de grăsimi nesaturate și am aduce alți nutrienți benefici organismului? Până se descarcă filmul sau începe emisiunea la televizor, tăiem rapid un cartof dulce, îl ungem cu ulei de cocos, adăugăm puțină paprika (dacă vrem să semene într-adevăr cu niște chipsuri), puțină scorțisoară, sare și îi băgăm la cuptor.

Când vine vorba despre zahăr, trebuie să ne amintim că avem nevoie de un echilibru în tot ceea ce consumăm, astfel ideea de a  renunța la zahăr nu înseamnă că trebuie să renunțăm la tot ce este dulce. Dacă te numeri printre persoanele care pur și simplu nu se pot abține de la dulciuri, atunci când simți nevoia că vrei ceva dulce, manâncă ciocolată neagră cu 85% cacao și vei vedea cum pofta dispare.

În cazul în care ești un consumator de băuturi carbogazoase, pentu a renunța la zahărul ”lichid”, care de altfel este și cel mai periculos, îți recomand ceaiul de lemn dulce care va reduce nevoia de băuturi cu îndulcitori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: