Cum prevenim transmiterea infecțiilor prin atingere?

O igienă adecvată a mâinilor este primul pas pe care trebuie să-l facem pentru a preveni trasmiterea bolilor, deoarece foarte multe boli sunt trasmise pe cale fecal-orală, datorită unei igieni precare. Regula pe care trebuie să o urmăm este să ne spalăm frecvent pe mâini, iar asta nu înseamnă să ne băgăm doar puțin mâinile sub apă, o igienă corespunzătoare a mâinilor constă în spălarea cu apă și săpun, dacă este posibil chiar un săpun antibacterian.

Atunci când atingem diferite obiecte, mânerul de la usă, scaun, birou, sau bara de susținere din transportul public în comun, colectăm milioane de microbi. De aceea, atunci când nu avem acces la apă este bine să purtăm cu noi soluții sau geluri antibacteriene pe care să le utilizăm ori de câte ori simțim că nu suntem curați pe mâini, astfel prevenim să ne îmbolnăvim dar și să transmitem mai departe în cazul în care noi suntem purtători de microbi.

Odihna este un alt factor important pentru prevenirea transmiterii infecțiilor, deoarece stresul  și oboseala slăbesc sistemul imunitar și astfel este redusă capacitatea organismului de a lupta împotriva microbilor.

Pentru o ”luptă” și mai puternică împotriva virusurilor și bacteriile este recomandată să consumăm cel puțin patru porții de legume pe zi și două porții de fructe.

Consumul de lichide, în special cele fierbinți împiedică dezvoltarea rinovirusurilor, iar consumul de apă ne poate ține la distanță de sezonul gripei și răcelii, deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: