Insomnia

Insomnia a devenit o problemă majoră în comunitate, tot mai multe persoane confruntându-se cu această problemă.  Cauza principală este reprezentată de stresul cotidian și anxietatea în legătură cu programul încărcat din următoarea zi, sedința la care trebuie să participăm sau deadline-ul pe care nu l-am terminat.

Pe de altă parte, alimentația și sedentarismul joacă un rol important în apariția insomniei. De aceea, cu cel puțin 3 ore înainte de culcare nu se consumă alimente bogate în glucide sau proteine, deoarece stomacul ”va lucra” toată noaptea să le digere.  Câteva minute de mers pe jos, o cină ușoară și activități care să ajute creierul să se relaxeze, sunt rețeta perfectă pentru un somn liniștit care să vă încarce bateriile pentru ziua ce urmează.

De exemplu puteți să veniți pe jos de la birou până acasă să luați puțin aer, înainte de culcare puteți să citiți câteva pagini dintr-o carte pe care vă doriți de mult timp să o citiți, să desenați sau orice altă activitate care vă ajută să vă relaxați, treptat încercați să renunați la obiceiul de a butona telefonul încă 10-20 minute după ce ați stins lumina, astfel creierul se va relaxa pentru ca în dimineața ce urmează să vă treziți plini de energie.

Există și câteva alimente care pot ”alunga” insomnia: laptele (cald), nucile, cresc producerea de melatonină care alungă insomnia, o salată de spanac înainte de culcare este foarte indicată pentru conținutul în triptofan și vitamina B6. Consumul ceaiurilor, băile calde sau masajul ne pot ajuta să ne relaxăm înainte să ne pregătim de culcare.

De altfel, înainte de culcare evitați consumul excitantelor, precum: ciocolată, cafea, cola, ceai verde sau negru.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: