Acneea

Apariția eroziunilor pe piele este rezultatul funcționării organismului. De exemplu atunci când organismul este supraîncărcat cu deșeuri toxice, ficatul nu le mai poate sintetiza și nu mai pot fi eliminate pe cale urinară sau intestinală. Pentru întreținerea unui ten cu aspect sănătos, pe lângă tratamentul local este nevoie și de o detoxifiere periodică.

Pe lângă acneea din perioada puberbății, frecvent, femeile cu vârste între 30-45 de ani se confruntă cu acneea tardivă. Chiar în perioada dinaintea ciclului pielea feței devine inflamată, apar petele roșii. Există mai mulți factori care determină apariția acneei tardive: alimentația necorespunzătoare, stresul, oscilațiile hormonale. Persoanele cu ten uscat sunt mai predispuse la apariția acneei tardive, astfel este nevoie de o hidratare adecvată.

Pentru o mai bună prevenție a acneei, atât cea din perioada de pubertate cât și cea tardivă este nevoie de un consum adecvat de apă, consum de fructe și legume, în special crude  sau gătite foarte ușor (fierte sau la cuptor), evitarea alimentelor prăjite sau bogate în grăsimi.  De altfel și dulciurile au un impact foarte puternic asupra tenului nostru precum și  tutunul, alcoolul, băuturile carbogazoase,  produsele de patiserie. Așa-numitul obicei de ”stors coșuri” conduce la dezvoltarea bacteriilor și exces de sebum, care agravează acneea.

Cel mai important aspect în legătura cu apariția acneei este reprezentat de igienă, astfel este necesară o demachiere și o curățare eficientă a tenului. Exercițiile fizie și plimbările în natură pot influența pozitiv aspectul tenului nostru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: